Vítej bojovníku / milovníku!
Neohodnoceno

Zinková mast

 

Přírodní zinková mast zvládne vše co klasická zinková mast. Její unikátní 100% přírodní složení však přináší mnohé další benefity. Mast obsahuje 32% velmi vysoce ceněného jojobového oleje, který dokáže s kůží doslova zázraky :). Pokud se zajímáte o dopad chemie na Vaše zdraví, je tato mast pro Vás skvělou volbou.

Jemná mast certifikovaná již pro děti od narození. Doporučujeme pro každodenní užívání např. při prevenci proti opruzeninámna již vzniklé opruzeniny, akné u dětí, dospělých.

 

Skladem v kamenné prodejně (1 ks)
169 Kč
zz
Tip

Přírodní zinková mast zvládne vše co klasická zinková mast. Její unikátní 100% přírodní složení však přináší mnohé další benefity. Mast obsahuje 32% velmi vysoce ceněného jojobového oleje, který dokáže s kůží doslova zázraky :). Pokud se zajímáte o dopad chemie na Vaše zdraví, je tato mast pro Vás skvělou volbou.

Jemná mast certifikovaná již pro děti od narození. Doporučujeme pro každodenní užívání např. při prevenci proti opruzeninámna již vzniklé opruzeniny, akné u dětí, dospělých.

Mast neobsahuje vodu, parabeny, umělá aromata ani umělé látky. Všechny oleje jsou za studena lisované. Mast je vhodná k častému každodennímu mazání.

Složení:

Bambucké máslo – dokonale pečuje o podrážděnou, narušenou kůži, zklidňuje ji při alergii, štípnutí hmyzem, při omrzlinách či naopak po spálení od slunce. Doslova zázračně zlepšuje stav popraskaných rukou či rtů. Urychluje hojení drobných ranek a odřenin.

Jojobový olej – má protizánětlivé účinky, dokáže hojit rány a předcházet jizvám. Je výjimečný v péči o aknózní pleť, což dokázala i rozsáhlá studie Ústavu farmakologie a toxikologie v Káhiře. Jojobový olej v pleti podporuje tvorbu kolagenu a ten je přímo odpovědný za růst nové kůže, který je nezbytný u hojení popálenin, hlubokých jizev a ran. Jojobový olej také činí kůži odolnější vůči nepříznivým vlivům a vytváří účinnou bariéru bránící dehydrataci pokožky.

Oxid zinečnatý – je přírodní pigmentový minerál, ve formě bílého prášku. Je netoxický, dobře absorbován pokožkou, nedráždí ji a nevyvolává alergické reakce. Vhodný je i pro jemnou dětskou pokožku. Používá se v kosmetice pro citlivou, podrážděnou a poškozenou pleť se sklonem k akné. Urychluje hojení, předchází vzniku jizev. Pro svou schopnost absorbovat přebytečnou vlhkost, pohlcovat pachy a zabraňovat množení bakterií, je vhodnou ingrediencí při výrobě deodorantů. Je také bezpečnou přísadou opalovacích přípravků, v nichž plní úlohu fyzikálního UV filtru nedráždivého pro pokožku (zabraňuje pronikání UV záření do pokožky).

Vitamín E – patří do skupiny vitamínů rozpustných v tucích. Jedná se o jeden z nejdůležitějších antioxidantů, tedy látek, které chrání buňky před poškozením. Jde o přírodní konzervant.

Ingredients: Butyrospermum Parkii Butter (bambucké máslo), Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojobový olej), Zinc Oxide (oxid zinečnatý), Tocopherol (přírodní vitamín E)

TIP: Odkaz na blog Včelařství Horákovi- Použití Zinkové masti při kvasinkové infekci kůže.

       Odkaz na blog Včelařství Horákovi- O vzniku Zinkové masti a této rodinné firmy.

Upozornění: Trvanlivost mastí a balzámů je jeden rok, po otevření doporučujeme spotřebovat do šesti měsíců. Je nutné je skladovat mimo sluneční záření při teplotách do 25°C. Nepoužívejte při přecitlivělosti na oxid zinečnatý.